WiZZ Vereniging Werkgevers in Zwembaden en Zwemscholen

Campagne voor toekomstige arbeidskrachten

22 december 2017

Om ervoor te zorgen dat de branche daadwerkelijk een toekomst heeft, zijn jongeren nodig die werkplekken invullen. WiZZ is daarom gestart met een promotiecampagne die de instroom van arbeidskrachten moet bevorderen. Deze campagne is in 2017 in de steigers gezet en krijgt nog meer vorm in 2018.

Lees meer

Nieuwsoverzicht

Nieuw schoolzwemprotocol van kracht

22 december 2017

De Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) heeft een nieuw schoolzwemprotocol uitgegeven. Hierin wordt duidelijk de verantwoordelijkheid  tussen de school en het zwembad opgesplitst en beschreven. Kinderen mogen alleen komen zwemmen wanneer beide partijen het protocol ondertekend hebben.

Meer lezen

Interview: voorzitter Teun van Etten gaat voor toekomst van het zwembad

22 december 2017

WiZZ-voorzitter kijkt tevreden terug op het jaar 2017, waar het fundament voor de vereniging is gelegd. "We hebben een vliegende start gemaakt. Nu moeten we onze positie versterken", zegt hij. Hoe hij dat voor zich ziet, is te lezen in het interview.

Meer lezen

7-jarige Eline krijgt 15 miljoenste zwemdiploma van prof. mr. Pieter van Vollenhoven

14 december 2017

Onlangs reikte prof.mr. Pieter van Vollenhoven het 15 miljoenste Nationale Zwemdiploma uit aan de 7-jarige Eline de Klein uit IJsselstein. Zij behaalde op 22 november het Zwemdiploma C. Aansluitend nam prof.mr. Pieter van Vollenhoven het eerste exemplaar van het nieuwe Nationale Zwemdiploma in ontvangst. 

Meer lezen

Interview: kennispartner FACET ziet werken in zwembadbranche als topsport

29 november 2017

WiZZ heeft om goede informatie te kunnen verstrekken, haar kennispartners hard nodig. FACET Architecten & Adviseurs is zo'n partij. Directeur Johan Drenth gelooft in die samenwerking: "Door kennis te delen, willen we de branche verder helpen."

Meer lezen

Alternatief voor RVS in zwembaden

29 november 2017

Het is al langer bekend dat RVS in sommige delen van zwembaden niet meer mag. In deze gebieden is de kans op corrosie namelijk het grootst. RVS blijkt daar niet goed tegen bestand, wat voor zowel gasten als werknemers tot gevaarlijke situaties kan leiden. Zwembaden zijn verplicht maatregelen te nemen, door bijvoorbeeld het RVS te verwijderen. Maar wat is een goed alternatief?

Meer lezen

Interview: bestuurslid Alex Walter neemt afscheid van 'roerige tijden'

29 november 2017

Na twaalf jaar een bestuursfunctie bekleed te hebben, eerst bij RECRON en later WiZZ, draagt Alex Walter het stokje over. In een gesprek vertelt hij over de roerige tijden en de mooie momenten. Het belangrijkste? Dat zwembaden blijven bestaan.

Meer lezen

Schrijf je in voor verkiezing Leerbedrijf Recreatie 2018

4 oktober 2017

De inschrijving voor Leerbedrijf Recreatie 2018 is geopend tot en met 15 oktober. Dus heb jij als docent, stagebegeleider of branchevertegenwoordiger een bijzondere ervaring met een leerbedrijf? Of heb je als leerling/stagiair een fantastische stage gehad? Laat dan nu de waardering voor dit leerbedrijf blijken en draag het bedrijf voor als Leerbedrijf Recreatie 2018.
Ook voor zwembaden!
Zowel verblijfsrecreatie als zwembaden kunnen ingeschreven worden voor deze wedstrijd. 

Inschrijven

Onderzoeksplicht RVS in zwembaden

27 september 2017

Hierbij informeren wij u over de ontwikkelingen op het gebied van de onderzoeksplicht roestvrijstaal in zwembaden. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft naar alle gemeenten een brief gezonden. De zwembaden zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van de controle op de naleving van de maatregelen roestvrijstaal. Ter kennisname kunt u hier de inhoud van de brief lezen.

Ouders aangehouden na ruzie over toezicht op kinderen in het Caribabad

8 augustus 2017

Veel zwembaden lopen tegen het probleem aan dat sommige ouders niet voldoende toezicht houden op hun kinderen. Een lid van WiZZ liep afgelopen zondag 6 augustus tegen dit probleem aan, wat verstrekkende gevolgen had. Lees meer hierover in het artikel dat in het AD staat.

Meer lezen

Zwembond wil voorlichting en zwemles voor asielzoekers

8 augustus 2017

De Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) vindt dat asielzoekers zwemles moeten krijgen of in elk geval informatie moeten ontvangen over de gevaren van water. Aanleiding is het verdrinken van een 16-jarige asielzoeker uit Syrië maandag in een zwembad in Venlo (Artikel).

Meer lezen

Nieuwe CAO Zwembaden per 1 juli 2017

18 juli 2017

De leden van WiZZ hebben 'ja' gezegd tegen het onderhandelingsresultaat dat op 29 juni jl. is afgesloten. Hiermee is de nieuwe CAO Zwembaden een feit. De CAO heeft een looptijd van 1,5 jaar.

Meer lezen

Nieuwe belangenorganisatie voor groepsaccommodatiebedrijven

27 juni 2017

Een groep van ruim 60 Nederlandse groepsaccommodatiebedrijven heeft de handen ineengeslagen en een nieuwe belangenorganisatie in het leven geroepen voor dit specifieke type bedrijven. Deze organisatie, Stichting Groepsaccommodaties Nederland genaamd, wil een verbindende factor zijn tussen de bedrijven in deze sector en de belangen behartigen voor de leden. Tevens zal de stichting collectieve diensten aanbieden voor de aangesloten leden.

Meer lezen

Uitspraak rechter verdrinkingsincident Rhenen

23 juni 2017

Op 22 juni jl.  heeft de rechter uitspraak gedaan inzake het tragische verdrinkingsincident in Rhenen. De rechter acht de drie zwembadmedewerkers schuldig omdat er te veel routinematig is gewerkt, ook oordeelde zij dat er een gebrek aan waakzaamheid was. Als WiZZ realiseren wij ons dat de impact die deze uitspraak heeft op deze drie medewerkers en op alle andere zwembadmedewerkers die zwemles geven groot is. De komende tijd gaan wij het vonnis bestuderen en overleg voeren met NPZ en de KNZB. Als dat moet leiden tot aanpassingen in onze werkwijze, dan zullen we onze leden daar uiteraard over informeren.

Fotoverbod in zwembaden: niet meer ongewenst op de foto in je bikini

21 juni 2017

Met een moderne, waterbestendige smartphone is een fotootje in het zwembad zo gemaakt. Leuk voor later, maar niet altijd voor iemand die er per ongeluk ook op komt.

Meer lezen

WiZZ ledenevent groot succes!

12 juni 2017

Vrijdag 2 juni was het zover, het allereerste WiZZ ledenevent. Wij weten dat het voor onze leden moeilijk is het water te verlaten, daarom hebben we gekozen om dicht bij onze leest te blijven: we gingen het water op!

Meer lezen

Interview door Sport Knowhow XL met bestuurslid WiZZ, Teun van Etten

23 maart 2017

Op 16 maart jl. heeft Sport Knowhow XL één van de bestuurders van WiZZ geïnterviewd over het ontstaan van WiZZ. Lees hier het hele interview.

Meer lezen

Onderzoek naar stand van zaken roestvast staal (RVS) in zwembaden

03 maart 2017

Enige tijd geleden heeft RECRON haar leden geïnformeerd over de wijziging van het Bouwbesluit in verband met RVS in zwembaden. Inmiddels heeft het Ministerie van Binnenlandse Zaken besloten een onderzoek in te stellen.

Meer lezen

Vliegende start voor branchevereniging WiZZ

22 februari 2017

Verschillende zwembaden en zwemscholen uit heel Nederland hebben zich inmiddels aangesloten bij WiZZ. De nieuwe branchevereniging lanceerde deze week haar website wzz.nl en bovendien staat ook het eerste ledenevenement in de startblokken.

Meer lezen

WiZZ werkt aan Sociale Agenda

10 februari 2017

Op 18 januari 2017 heeft WiZZ samen met de vakbonden FNV Publiek Belang, FNV Recreatie en CNV Vakmensen afspraken gemaakt over de uitwerking van de Sociale Agenda. .

Meer lezen

WiZZ is opgericht

07  februari 2017

Met de oprichting van de vereniging Werkgevers in Zwembaden en Zwemscholen (WiZZ) op 23 december vorig jaar is een eerste stap gezet naar een eigen belangenvereniging voor de zwembadbranche.

Meer lezen

Contact Secretariaat

T 0183 - 646 696
E info@wzz.nl

Volg WiZZ Via

 

© 2017 iZZ | Vereniging Werkgevers inn Zwembaden en Zwemscholen (WiZZ)