
Deze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website om deze te analyseren. Door hiernaast op akkoord te klikken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden. Lees hier meer.
Delen
Op deze pagina houdt WiZZ voor haar leden de highlights bij van de adviezen betreffende het coronavirus. Dit is een combinatie van algemene en branchespecifieke communicatie. Informatie over het virus en wat je als werkgever kunt doen, is te vinden op de websites van het RIVM en VNO-NCW.
Kijk voor actuele informatie daarom altijd op deze pagina's, aangezien deze frequenter worden geupdate dan de website van WiZZ.
Deze pagina is 22 juli voor het laatst geüpdate.
Nieuwe versies beschikbaar van protocol en richtlijn
Wij hebben nieuwe versies van het protocol en richtlijn op de website van WaterVrij geplaatst. De aanpassingen zijn terug te vinden bij de veelgestelde vragen.
Sport & Coronavirus
Naar aanleiding van de openstelling van de binnensport sinds 1 juli 2020 heeft de Vereniging Sport en Gemeenten samen met NOC*NSF het protocol verantwoord sporten aangepast. Hierin zijn ook de verruimingen voor sport verwerkt.
Het pensioenfonds Recreatie hanteert een soepel incassobeleid tot 1 juli, nu weer terug naar normaal
Veel bedrijven hebben van de mogelijkheid tot uitstel van premiebetaling gebruik gemaakt. Er is een flinke achterstand van betalingen en dat is een risico voor het pensioenfonds. En daarmee is het ook een risico voor alle deelnemers van het fonds.
Nu de situatie langzaam weer verbetert, wordt na 1 juli 2020 het normale incassobeleid weer toegepast.
Mocht het écht niet lukken om te betalen. Neem dan contact op. E-mail dan naar werkgever@pensioenfondsrecreatie.nl.
De overheid heeft een pakket regelingen opgetuigd om ondernemers te ondersteunen tijdens de coronacrisis. Met deze regelingen kun je bijvoorbeeld inkomensondersteuning krijgen, of tegemoetkoming in je loonkosten. Ook maken de regelingen het makkelijker om aan krediet te komen. Het eerste pakket liep eind mei af, het tweede pakket loopt tot 1 oktober. Bekijk hier op welke regelingen je aanspraak kunt maken.
Kijk op de website van de Zwembadbranche voor berichten rondom de coronacrisis.
Kijk op de website van de KNZB voor updates rondom de coronacrisis en de activiteiten.
Kijk op de website van NRZ voor nieuws over veilig en verantwoord zwemmen.
Voor vragen over COVID-19 in verband met het Protocol Verantwoord Sporten in de Fitnessbranche kijk op de website van NL Actief.
Op deze pagina van het RIVM vind je alle actuele informatie betreffende het nieuwe coronavirus (COVID-19).
Nadat het coronavirus zijn intrede deed heeft het kabinet een pakket noodmaatregelen ingezet wat gedurende de coronacrisis de Nederlandse economie moet ondersteunen.
Betalingsproblemen door coronavirus? Uitstel van betaling mogelijk voor ondernemers inclusief zzp’ers, in ieder geval tot 1 oktober:
Informatie over bijzonder uitstel van betaling
Overzicht van alle maatregelen van de Belastingdienst
Zorg dat je betalingsverplichtingen onder controle zijn:
Klik hier voor de tips van de KVK
Het is mogelijk om uitstel te vragen voor o.a. energiebelastingen.
Klik hier voor informatie van de Rijksoverheid
Klik hier voor informatie van MKB.nl
Het RIVM heeft een pagina ontwikkeld met de meest gestelde vragen. Klik hier om deze vragen te bekijken.
Het RIVM heeft een pagina ontwikkeld met richtlijnen voor (bedrijfs)artsen.
ArboNed heeft speciaal voor werkgevers een advies gepubliceerd op hun website.
De effecten van het coronavirus zijn groot, ook voor het Nederlandse bedrijfsleven. VNO-NCW heeft infomatie voor het bedrijfsleven gebundeld.
De Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB (TVL) helpt
mkb-bedrijven en zzp'ers bij het betalen van een
deel van hun vaste lasten. De tegemoetkoming van
minimaal 1.000 euro en maximaal 50.000 euro is
voor bedrijven die meer dan 30% van hun omzet
hebben verloren door de coronacrisis.
Aanvragen kan vanaf 30 juni 2020, 12.00 uur tot
en met 30 oktober 2020, 17.00 uur bij de
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).
In het kader van de coronacrisis verlengt de Belastingdienst de coulanceperiode voor het schriftelijk vastleggen van vaste arbeidscontracten. Werkgevers krijgen daar nu 3 maanden langer voor, tot 1 juli. Volgens de nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans moeten werkgevers controleren of een arbeidscontract aan de administratieve eisen voor de lage WW-premie voldoet. Voor vaste contracten betaal je meestal de lage WW-premie, mits het geen oproepcontract is, het contract schriftelijk is vastgelegd en door werkgever en werknemer is ondertekend. Voor andere contracten geldt de hogere WW-premie.
Ook wordt de bepaling herzien die regelt dat werkgevers met terugwerkende kracht de hoge WW-premie moeten betalen als personeel meer dan 30% werkt bovenop de contracturen. De regeling zou anders nadelig kunnen uitvallen voor werkgevers die het extra druk hebben, zoals in supermarkten en de zorg, aldus de Belastingdienst.
Klik hier voor de wegwijzer voor ondernemers
Veelgestelde ondernemersvragen
Meer informatie? Het KVK Coronaloket
Bel 0800 21 17 of ga naar kvk.nl/corona
© 2017 iZZ | Vereniging van Werkgevers in Zwembaden en Zwemscholen (WiZZ)